Szegedi Középiskolások XVI. Művészeti Fesztiválja

Büszkeségeink

Tisztelt Igazgató Úr!

Ezúton tájékoztatom hogy iskolájuk tanulója Radócz Fanni (10 d) a nyár folyamán részt vett Grúziában az Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) a magyar kosárlabda válogatott tagjaként, ahol harmadik helyet szerzett. Fanni az Olimpia után részt vett a portugáliai U16 Európa bajnokságon, ahol a magyar válogatott az igen előkelő 7. helyen végzett.

Üdv.: DTPress 

Büszkeségeink

Combat "D" SC, Nagy Rita és Simon Mihály kick - box Európa Bajnokok

Tisztelt Kis Gábor, igazgató Úr!

Engedje meg, hogy megosszam Önnel egyesületünk örömhírét.

Iskolájuk két tanulója Nagy Rita és Simon Mihály a 2015.08.22 - 30. között, a spanyolországi San Sebastian városában megrendezésre kerülő Kick - Box Utánpótlás Európa Bajnokságon a magyar válogatott tagjaként korosztályukban és súlycsoportjukban EURÓPA BAJNOKOK lettek.

Rendkívül hosszú, áldozatokkal és lemondással járó évek után értek a csúcsra. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen akaratukkal, céltudatosságukkal példát mutattak nem csak egyesületünk többi tagjának, hanem számunkra is. A nyár döntő részét felkészüléssel, edzőtáborozással töltötték - ezért családi, baráti programokról mondtak le.

Kiemelkedő emberi tulajdonságaikra példa, hogy az iskolai és családi elvárások, a heti sok - sok edzés mellett még diákmunka során saját, Rita esetében testvére sportolását is támogatja.

Úgy gondoljuk, hogy erre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen nevelésükben Önök is döntő szerepet vállalnak. Méltán öregbítették egyesületük, iskolájuk és a város jó hírnevét.

Köszönöm, időt szánt levelem elolvasására és remélem örömet tudtam szerezni vele.

Üdvözlettel,

Griecs Gábor

Combat "D" Sport Club

elnökhelyettes

 

Büszkeségeink

Az év utánpótlás fiú sportolója (Szeged): Birkás Balázs (EDF DÉMÁSZ-Szeged VE)

Hazai pályán világbajnoknak lenni – ez minden fiatal álma. Mindez megadatott az EDF DÉMÁSZ-Szeged 18 éves kajakosának, Birkás Balázsnak, aki a nyári, Maty-éri ifjúsági világbajnokságon, K2 200 méteren párosban a váci Balaska Márkkal első helyen végzett.

- Nagyon jó érzés volt, hogy a közelmúltban meghívtak a felnőttek válogatott edzőtáborába is, büszke vagyok erre. Bízom benne, hogy lesz még hasonlóban részem - mondta Birkás, aki Kanyó Dénes világbajnok búvárószótól kapta meg elismerését, akinél már kipróbálta a búvárúszást.

Az év utánpótlás lány sportolója (Szeged): Jászapáti Petra (Szegedi Korcsolázó Egyesület)

A Szegedi Korcsolázó Egyesület ígéretes tehetsége Jászapáti Petra, aki idén nagyot lépett előre. A Mol–Új Európa Alapítvány támogatottja az évet egy junior bajnoki címmel kezdte, majd a Tisza-kupa és a Danubia Series versenyeken is aranyérmeket szerzett. A felnőttválogatott vezetése úgy ítélte meg, hogy Jászapáti Petra elég érett versenyző már ahhoz, hogy a legmagasabb szintű versenyeken is induljon, így az olimpiai keretbe is bekerült, illetve két világkupára is nevezték a gyorskorcsolyázót: a múlt héten Shangajban, hétvégén pedig Szöülban képviseli a magyar színeket. Éppen ezért nem ő, hanem édesapja vette át a díjat Kakuk Leventétől, a Szegedi TE világbajnok tekésétől.

Birkás Balázs  12.e

Jászapáti Petra 10.d osztályosak