Szegedi Középiskolások XVI. Művészeti Fesztiválja

Büszkeségeink

Tisztelt Igazgató Úr!

Ezúton tájékoztatom hogy iskolájuk tanulója Radócz Fanni (10 d) a nyár folyamán részt vett Grúziában az Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) a magyar kosárlabda válogatott tagjaként, ahol harmadik helyet szerzett. Fanni az Olimpia után részt vett a portugáliai U16 Európa bajnokságon, ahol a magyar válogatott az igen előkelő 7. helyen végzett.

Üdv.: DTPress 

Büszkeségeink

Az év utánpótlás fiú sportolója (Szeged): Birkás Balázs (EDF DÉMÁSZ-Szeged VE)

Hazai pályán világbajnoknak lenni – ez minden fiatal álma. Mindez megadatott az EDF DÉMÁSZ-Szeged 18 éves kajakosának, Birkás Balázsnak, aki a nyári, Maty-éri ifjúsági világbajnokságon, K2 200 méteren párosban a váci Balaska Márkkal első helyen végzett.

- Nagyon jó érzés volt, hogy a közelmúltban meghívtak a felnőttek válogatott edzőtáborába is, büszke vagyok erre. Bízom benne, hogy lesz még hasonlóban részem - mondta Birkás, aki Kanyó Dénes világbajnok búvárószótól kapta meg elismerését, akinél már kipróbálta a búvárúszást.

Az év utánpótlás lány sportolója (Szeged): Jászapáti Petra (Szegedi Korcsolázó Egyesület)

A Szegedi Korcsolázó Egyesület ígéretes tehetsége Jászapáti Petra, aki idén nagyot lépett előre. A Mol–Új Európa Alapítvány támogatottja az évet egy junior bajnoki címmel kezdte, majd a Tisza-kupa és a Danubia Series versenyeken is aranyérmeket szerzett. A felnőttválogatott vezetése úgy ítélte meg, hogy Jászapáti Petra elég érett versenyző már ahhoz, hogy a legmagasabb szintű versenyeken is induljon, így az olimpiai keretbe is bekerült, illetve két világkupára is nevezték a gyorskorcsolyázót: a múlt héten Shangajban, hétvégén pedig Szöülban képviseli a magyar színeket. Éppen ezért nem ő, hanem édesapja vette át a díjat Kakuk Leventétől, a Szegedi TE világbajnok tekésétől.

Birkás Balázs  12.e

Jászapáti Petra 10.d osztályosak