Deákosok a Deákról

Deákosok a Deákról

Nem csalódtam miután bekerültem, az osztályom szuper volt, rengeteg jó tanárom volt, akikkel nem csak a tanórák keretében, de azokon kívül is jó kapcsolatot ápolhattunk.

**

Nagyon jó nyelvi oktatást kaptunk, és a 4 év alatt olyan mennyiségű, és minőségű anyagot fogadtunk be, aminek köszönhetően nem volt gondunk az érettségivel és a továbbtanulással.

**

A Deákban  a legjobban az tetszett, hogy sosem unatkoztunk, tele volt az iskola színesebbnél színesebb programokkal.

**

A Deák egyik legnagyobb erőssége az oktatás mellett, a diákok közösségé formálása.

**

Rengeteg iskolaszintű program van, ahol nagyon sok barátot szereztem az osztályomon túl is.

**

A legjobban az tetszett, hogy a tanárok felnőttként kezelnek minket, és miközben tanítanak, próbálnak lépést tartani a világgal és velünk.

**

Természetesen fel kell készülni a temérdek mennyiségű tanulásra, de ezzel jár egy neves iskola, nem sok mit tehetünk ez ellen.

 

 

Miért választottad a Deákot?

Rengeteg ismerősöm választotta a Deákot, és jó visszajelzéseket kaptam. Ráadásul nekem anyukám is a Deák padját koptatta, és csak ajánlani tudta, miközben a rengeteg élményt osztotta meg velem, amiket a Deákban szerzett.

Mit tanultál itt meg?

Hogy bármit el tudunk érni, ha megfelelő mennyiségű munkát fektetünk bele, erre az érettségi után jöttem rá, illetve egy-egy dolgozat és felelés közben. Viszont akkor igazolódott be igazán, amikor 4 év tanulás után sikerült ötösre az EMELT olasz érettségim, és még másik két osztálytársamnak, amit ugye abszolút nulláról kezdtünk kilencedikben.

**

Deákos éveim alatt megtanultam, hogy senki sem egyforma, mindenki másban jó, és arra hogy rengeteg lehetőségem van az életben.

Sok tanáromnak köszönhetem, hogy mennyi mindent tanultam meg a Deákban, aminek nem a tananyaghoz, hanem az élet furfangos állomásaihoz van köze.

**

Ez alatt az egy év alatt megtanultam, hogy nem elég azt tudni, amire emlékszem, hanem otthon is tanulni kell sokat. Ebből kifolyólag az idő beosztását is megtanultam, valamint az egy adott feladat elvégzéséhez szükséges idő megsaccolását is. 
Megtanultam még alkalmazkodni, és sokkal türelmesebb is lettem.

**

 

Kinek ajánlanád ezt a sulit?

Aki egy jó közösségre vágyik és olyan tanárokra, akiknek nem csak a diák jegye és teljesítménye a fontos, hanem a hogyléte is.

Aki szereti a sportot, hiszen a Deák olimpia keretében is rengeteg meccsen lehet részt venni. 

Ajánlom azoknak is, akiket a természettudomány érdekel, hisz minden óra kísérletekkel tarkított és izgalmas volt.

Mindazon fiataloknak ajánlom a Deákot, akik a nyelvek iránt érdeklődnek, mert kiváló tanítást kaphatnak, persze ehhez szorgalom is kell. De ha valaki nem feltétlen tudja még eldönteni 14-15 évesen, hogy mivel is szeretne foglalkozni, annak is csak javasolni tudom, mert olyan szerteágazó oktatást kaphatnak, aminek tanulása közben rájönnek, hogy mivel is szeretnének majd hosszú távon foglalkozni, mi érdekli őket.

Azoknak, akik szuper négy évet akarnak tudni maguk mögött.

Annyira színes ez a hely, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes társaságot.