EUROPEAN CLASSES 2016. november 14. hétfő
 

EUROPEAN CLASSES EUROPEAN CLASSES élménybeszámoló


EUROPEAN CLASSES 2016. ÁPRILIS 10-15.

Április 10-én reggel fél 6-kor a vonatállomáson izgatottan vártuk, hogy kezdetét vegye az hat napos kaland, munka és szórakozás kísérőtanárainkkal, Berta Katával, Csanyevác Lászlóval, a német, dán és román diákokkal.  A vonat háromnegyed 6-kor hagyta el az állomást, mi pedig miután egy utolsót integettünk szüleinknek, kényelmesen hátradőltünk üléseinkben.

Az út több mint 16 óra volt rengeteg átszállással, és nehéz, olykor túlpakolt bőröndjeink sem könnyítették meg az utazást. Vasárnap éjfél körül érkeztünk meg Oberweselbe. Mikor megpillantottuk a kastélyt már tudtuk, hogy megérte az a 16 óra utazás! Első este miután kipakoltuk a ruháinkat, fáradtan estünk bele az ágyba arra várva, hogy a következő nap elkezdődjön.

Reggel egy rövid ismerkedős játék után elkezdődött a heti program. Az első három nap három ország kiselőadást tartott szabadon választott témákról. Ezeket a témákat kis csoportokra osztva vitattuk meg körülbelül másfél óra alatt. A csoportos beszélgetés után kezdetét vette az ebéd, amit minden délután egy kirándulás követett. Első nap egy 3 órás túra alatt eljutottunk St. Goar falujába, következő nap busszal mentünk Koblenzbe, ahol volt alkalmunk felfedezni a város összes ajándékboltját. Szerda délután egy híradó előállítása volt a feladat, aminek a szabályait a negyedik náció állította fel. Idén a dánok kapták ezt a feladatot. Az utolsó nap volt az egész hét fénypontja! Délelőtt az összes ország összegyűlt és egy parlamentet imitáló gyűlést tartottunk, természetesen annak megfelelő öltözetben. Csütörtök este összegyűlt az összes nemzet, fent voltunk hajnalig, beszélgettünk, nevettünk, buliztunk.

A hazaút pontban péntek reggel fél 7-kor kezdődött meg, amikor a vonat kigördült az oberweseli állomásról. Este negyed 10-re futott be Szegedre, ahol szüleink már türelmetlenül vártak minket. Másnap már fel is vettük a kapcsolatot újdonsült barátainkkal és reméljük, hogy a közeljövőben újra láthatjuk őket!