"Nyelvi Kavalkád" élmények! 2016. december 14. szerda
 

Szeretettel várjuk az érdeklődő 8. osztályosokat egy vidám és játékos nyelvi délutánra, ahol megismerhetik a gimnáziumban tanulható második idegen nyelveket!


2016. december 2-án vidám nyelvi délutánt tartottunk az érdeklődő 8. osztályos diákoknak, amelynek keretében közelebbről megismerhették a gimnáziumban tanulható második idegen nyelveket. A feladatok játékos formában mutatták be az európai sokszínűséget, volt himnusz-és nyelvfelismerés, zászlószínezés és „Európa-kvíz” is. A résztvevők a Deákos kilencedikes diákok közreműködésével megtanultak franciául, németül, olaszul és spanyolul köszönni és bemutatkozni, valamint az előadott minidialógusok révén azt is láthatták, hogy három hónap nyelvtanulás alatt mennyi mindent elsajátítottak már diákjaink. Mivel az adventi készülődés időszakában járunk, nem maradhatott el karácsonyi jókívánságok megtanulása, valamint a közös éneklés sem: az Ó szép fenyő… című dalt énekeltük el négy nyelven. A nyelvi kavalkádot ajándékozás és közös uzsonnázás zárta.

Köszönöm szépen kollégáimnak: Kasza Ildikónak, Tóth Klárának és Székácsné László Évának a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségüket és lelkesedésüket, Magyar Csabának pedig a hangulatos fotókat!

Ótott Noémi