„Nyelvi Kavalkád‟ élmények 2017. december 12. kedd
 

„Nyelvi Kavalkád‟ élmények 2017. december 1-jén immár második alkalommal, hagyományteremtő céllal vidám nyelvi délutánt tartottunk az érdeklődő 8. osztályos diákoknak, amelynek keretében közelebbről megismerhették a gimnáziumban tanulható második idegen nyelveket. Nagy örömünkre szolgál, hogy hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, a tavalyi létszámot megduplázva idén már 50 kisdiákot fogadtunk


2017. december 1-jén immár második alkalommal, hagyományteremtő céllal vidám nyelvi délutánt tartottunk az érdeklődő 8. osztályos diákoknak, amelynek keretében közelebbről megismerhették a gimnáziumban tanulható második idegen nyelveket. Nagy örömünkre szolgál, hogy hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, a tavalyi létszámot megduplázva idén már 50 kisdiákot fogadtunk.

A feladatok játékos formában mutatták be az európai sokszínűséget, volt himnusz-és nyelvfelismerés, zászlószínezés és „Európa-kvíz” is. A résztvevők a Deákos kilencedikes diákok közreműködésével megtanultak franciául, németül, olaszul és spanyolul köszönni és bemutatkozni, valamint a kilencedikesek bemutatkozása révén azt is láthatták, hogy három hónap nyelvtanulás alatt mennyi mindent elsajátítottak már diákjaink. Mivel az adventi készülődés időszakában járunk, nem maradhatott el karácsonyi jókívánságok megtanulása, valamint a közös éneklés sem: az Ó szép fenyő… című dalt énekeltük el négy nyelven. A nyelvi kavalkádot ajándékozás és közös uzsonnázás zárta.

Köszönöm szépen kollégáimnak: Kasza Ildikónak, Dr. Palkovics Andreának, Tóth Klárának és Hegyi Adriennek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségüket és lelkesedésüket, Magyar Csabának pedig a hangulatos fotókat!

Ótott Noémi