„Írj a jogokért" 2019. február 28. csütörtök
 

„Írj a jogokért Iskolánk 2018. decemberében részt vett a magyarországi Amnesty International "Írj a jogokért" kampányában, amelynek keretein belül számos jó ügy érdekében írhattak a diákok angolul levelet, hogy kifejezzék a véleményüket és támogatásukról biztosítsák azokat, akik alapvető emberi jogokért dolgoznak.


Iskolánk 2018. decemberében részt vett a magyarországi Amnesty International “Írj a jogokért” kampányában, amelynek keretein belül számos jó ügy érdekében írhattak a diákok angolul levelet, hogy kifejezzék a véleményüket és támogatásukról biztosítsák azokat, akik alapvető emberi jogokért dolgoznak. Többek között írtak Gulzar Duishenova ügyében is, aki Kirgizisztánban küzd a fogyatékkal élők jogaiért és esélyegyenlőségéért. A kampánynak köszönhetően a kirgiz kormány ratifikálta a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ egyezményt (CRPD, https://www.un.org/development/desa/disabilities/convention-on-the-rights-of-persons-with-disabilities.html)

Gulzar munkájáról itt olvashattok: https://www.amnesty.org/en/latest/news/2018/12/kyrgyzstan-parliament-makes-welcome-first-step-towards-ratifying-convention-on-the-rights-of-persons-with-disabilities/

Nagyon büszkék vagyunk a diákjainkra, és nagyon örülünk neki, hogy ők is hozzájárultak ahhoz, hogy valahol a világban valakinek jobb, könnyebb lett az élete.