Diákolimpia Országos Döntő (az V-VI. korcsoportos fiú) Futsal sportág 2019. március 03. vasárnap
 

Diákolimpia Országos Döntő (az V-VI. korcsoportos fiú) Futsal sportág 2019. február 15-17. került megrendezésre Zalaegerszegen a Diákolimpia Országos Döntője (az V-VI. korcsoportos fiú) Futsal sportágban. Az idei tanévben 399 futsal csapat nevezett a diákolimpiára. A döntőre a 19 megye bajnok csapata és Budapest bajnoka kvalifikálta magát. Csongrád megyét nagy örömünkre iskolánk, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium futsal csapat képviselte. Nem is akárhogy!


2019. február 15-17. került megrendezésre Zalaegerszegen a Diákolimpia Országos Döntője (az V-VI. korcsoportos fiú) Futsal sportágban. Az idei tanévben399 futsal csapat nevezett a diákolimpiára. A döntőre a 19 megye bajnok csapata és Budapest bajnoka kvalifikálta magát. Csongrád megyét nagy örömünkre iskolánk, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium futsal csapat képviselte. Nem is akárhogy!

Négy csoportban zajlottak a körmérkőzések,majd a csoportok első két helyezettje jutott be a legjobb nyolc közé. A Deákos fiúk csoportjukban  Hatvannal (3:2-es győzelem), Kaposvárral (4:1-es győzelem), Váccal ( 3:1-es vereség) és Nyíregyházával (3:1-es győzelem) küzdöttek meg. 9 ponttal pontegyenlőséggel a második helyen végeztek. A csoportunkat Vác csapata nyerte meg akik végül a döntőben a Veszprémmel szemben maradtak alul és lettek ezüstérmesek. Ezzel a csoport második hellyel bejutottunk a legjobb nyolcba! Az első négybe jutásért Sopronnal játszottunk, akik a reggeli álmosságunkat kihasználva 4:1-re vert bennünket. Így ez azt jelentett, hogy az 5-6.helyért csatázhatunk Szombathely csapatával, akiket 2:1-re sikerült megvernünk. Ezután jött az utolsó mérkőzésünk Pécs ellen. A rendes játékidő 1:1-gyel zárult, így jöhetett a büntető párbaj. Itt sokszor a szerencse dönt, hogy ki is vonuljon le végül a pályáról győztesen, boldogan. Sajnos ezen a napon Fortuna nem nekünk kedvezett, bár megérdemeltük volna - még ha egy kis elfogultság is mondatja ezt velem...

Összességében a 7 mérkőzésből négyet megnyerve, két vereséggel és egy döntetlennel, ami aztán vereséggel ért fel az országHATODIK LEGJOBB CSAPATA a miénk!!!! 

A  Szegedi Deák Ferenc Gimnázium a Diákolimpia Országos Döntőjén a 6. helyezést érte el!

Gratulálok Nektek fiúk még egyszer, büszke vagyok Rátok!!!! (Varga Viktor)

A csapat tagjai: Sándor Alex, Demeter Donát, Budai Bálint, Ottlik Máté, Rabecz Valter, Albert Csaba, Heipl Ábel, Molnár Dániel, Molnár Gergő és Pető Bence; Varga Viktor (felkészítő tanár)