Deák Olimpia 2019 2019. április 01. hétfő
 

Deák Olimpia 2019 A Deák Olimpia rendezvénysorozat minden évben a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium éves munkatervének kiemelt programja. A diákok egy hónapon keresztül - szinte minden tantárgyhoz kapcsolódóan - tanulmányi versenyeken vehetnek részt, ahol megmérettethetik tudásukat, ismereteiket.


A Deák Olimpia rendezvénysorozat minden évben a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium éves munkatervének kiemelt programja. A diákok egy hónapon keresztül - szinte minden tantárgyhoz kapcsolódóan - tanulmányi versenyeken vehetnek részt, ahol megmérettethetik tudásukat, ismereteiket. A versenyek összeállításakor a pedagógusok törekednek arra, hogy a versenyek a tantárgyhoz kapcsolódóan érdekesek, színesek legyenek, illetve az általuk tanított tantárgy iránti érdeklődést, ismeretet tovább mélyítse.

A Deák Olimpia versenysorozat zárónapja a szórakoztató tudásszerzés jegyében zajlik, ahol a tanulók tantárgyakhoz kapcsolódóan és érdeklődésüknek megfelelően hallgathatnak meg előadásokat, vehetnek részt programokon, melyeket meghívott egyetemi tanárok valamint olyan előadók tartanak, akik akár életvitelükkel, de leginkább szakmájukban elért eredményeikkel példaként szolgálhatnak intézményünk diákjai számára.

Az elmúlt hat évben köszönthettünk már gimnáziumunkban többek között, írót, történészt, kutatót, ügyvédet, pszichológust, sőt divattervezőt vagy médiaszemélyiséget is. Vannak évek óta visszatérő előadóink is.

2019-ben is az értékközvetítés volt a szervezők elsődleges célja, amelynek megvalósításában több mint 28 meghívott előadó, vendég, gimnáziumunk tanárai, diákjai segítettek előadásaikkal, mintegy 35 helyszínen.

Az elmúlt hónap tanulmányi versenyeinek ünnepélyes díjkiosztására a zárónap végén kerül sor, ahol a diákok átvehetik a megérdemelt emlékplaketteket és okleveleket.

Ilyen szintű, csaknem ezer gyereket megmozgató rendezvény, csak a teljes tantestület összefogásával lehetséges, melynek előkészítésében és megvalósításában 50 Diákönkormányzat tag(diák) segédkezik.

A Deák Olimpia zárónapjának szervezői minden évben a legfontosabb célként a közösségi érzés erősítését tűzik ki célul, és noha itt elsősorban a diákság közösségének erősödésére gondolunk, ám nem feledkezhetünk meg a tanári közösség összefogásáról sem, mely a legfontosabb feltétele annak, hogy hosszú évek óta a Deák Olimpia a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium egyik legsikeresebb és legerősebb hagyománya.