Digitális Jólét Program 2020. január 22. szerda
 

Digitális Jólét Program A 9. G osztály média tagozatos diákjai bekapcsolódtak egy izgalmas, országos jelentőségű projektbe.


A Digitális Gyermekvédelmi Program keretén belül - Szegeden egyedülállóan - kortárs mentorképzésben vett részt 12 diákunk. A három napos tréning témája a felelős és értő médiahasználat volt. Az a szemlélet állt a fókuszban, hogy a digitális térben hogyan lehet biztonságosan és felkészülten mozogni. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban zajló képzésen budapesti egyetemi hallgatók tanították meg a szentesi és a mi deákos tanulóinknak, hogy miként adják majd át a szerzett tudásukat az általános iskolás korosztálynak, ahol majd ők lehetnek az “idősebb” mentorai a 6. és 7. osztályosoknak. Decemberben   -  a  megszerzett ismeretek birtokában -  a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola felsőseihez látogattak el a mi diákmentoraink három felnőtt patrónussal: J. Fekete Melinda intézményvezető-helyettessel, Evanyics Gábor szociális munkással és Varga Vera iskola-pszichológussal. A foglalkozások nagyon jól sikerültek, és örömmel tapasztaltuk, hogy a kortárs tudásmegosztás milyen hatékonyan működik ilyen fontos témákban is. A tervek szerint a mentorok a 2. félévben is folytatják a munkát az általános iskolásokkal.

Diákmentoraink részt vettek a karácsonykor gyűjtött adományok átadásában is Szegedi Klinika Gyermekpszichiátriai Osztálya részére.