Koronavírus tájékoztató 2020. március 05. csütörtök
 

Koronavírus tájékoztató A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében intézményünk tájékoztató levelet tesz közzé a szülői közösség számára.


Tisztelt Szülők!

 

A koronavírus terjedésével  kapcsolatos prevencióról szeretném Önöket tájékoztatni, illetve kérni a felelős együttműködésüket.

Mindenekelőtt  felhívom a figyelmüket az aktuális, hivatalos információkat tartalmazó tájékoztatóra, amely a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

Továbbá a lezárt települések listájáról a Zöld számon 06 08/277-455 vagy a 06-80/277-456 lehet tájékozódni.

Tekintettel a kialakult helyzetre, javaslom a közeljövőben tervezett családi utazások újragondolását, lehetőség szerint az elhalasztását. Amennyiben erre nincs mód, kérem az iskolába beküldendő hivatalos Kikérő nyomtatványon szíveskedjenek feltüntetni az utazás helyszínét is (ország, város). Az utazást követően minden esetben kérem, egyeztessenek  a háziorvossal az aktuális eljárásrend szerint, amely a fenti honlapon folyamatosan frissítésre kerül. Abban az esetben, ha a gyermekük tünetmentes, és nem a vírussal fertőzött területen járt, másnap jöhet iskolába. Amennyiben az utazás vírussal fertőzött területre történik (jelenleg Észak-Olaszország, Irán, Dél-Korea, Japán, Honkong, Szingapúr, Kína), a hazaérkezést követően a háziorvosi egyeztetés eredményétől függetlenül tartsák otthon a gyermeküket, a vírussal fertőzött terület elhagyásától számított 14 napon keresztül. Ebben az esetben a távollét igazolására elfogadjuk a szülői igazolást is.

Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a gyermek belázasodik, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási népegészségügyi osztály dönt a továbbiakról.

Kérem Önöket, a koronavírus terjedésének megakadályozása, közösségünk védelme érdekében, minden külföldre történő egyéni utazásról tájékoztassák gyermekük osztályfőnökét, illetve a fentiek szerint járjanak el!

Felelősségteljes együttműködésüket megköszönöm!


                                        

                                                                                         Faragó Klára
                                                                                     intézményvezető