Koronavírus tájékoztató szülőknek 2020. március 13. péntek
 

Koronavírus tájékoztató szülőknek A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében intézményünk tájékoztató újabb levelet tesz közzé a szülői közösség számára.


Tisztelt Szülők!
 
Amint az Önök előtt is ismeretes, 2020. március 11-én hatályba lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet, amely valamennyiünktől fokozott elővigyázatosságot és körültekintést igényel a magunk, családunk és a közösségünk érdekében egyaránt.
Intézményünkben mindent megteszünk a koronavírus terjedését megakadályozó prevenció területén:
 
Tervezett rendezvényeinket átszervezzük a rendelkezések alapján (100 fő beltéri, 500 fő kültéri programon). 
A közeljövőben ez érinti a március 15-i megemlékezésünket, amelyet a hagyományoktól eltérően rádión keresztül közvetítünk. 
Hasonlóképpen átgondoltuk a március 19-re tervezett szülői értekezleteket és fogadó órákat is, amelyek elmaradnak. Az osztályfőnök kollégák tájékoztatni fogják Önöket az aktuális témákról, illetve néhány, indokolt esetben sor kerül a szülői értekezletre. Kérem Önöket, bármilyen kérdés, probléma esetén egyeztessenek az érintett pedagógussal időpontot, és konzultáljanak! Szükség esetén az intézmény vezetősége is készséggel áll rendelkezésre.
Lemondtuk, elhalasztottuk a tervezett iskolai szervezésű utazásokat, beleértve az osztálykirándulásokat is. Önöknek is azt javaslom, lehetőség szerint járjanak el hasonlóképpen a családi programok tekintetében.
Az iskolában lezártuk a legnagyobb közösségi teret, az aulát, annak érdekében, hogy arányosabb legyen a diákok eloszlása az épületben. Szünetekben tanulóink a tantermekben is tartózkodhatnak, fokozottan ügyelve a szellőztetésre, illetve az udvaron való tartózkodást is hangsúlyosabban kezeljük. Kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás elvégzésére, a kézfertőtlenítő szerek elhelyezésére.
Rendőrségi tájékoztató videó bemutatása folyamatban van.
A vajdasági, határon túli diákjaink esetében javasoltuk (de nem tettük kötelezővé) a hazautazást, és otthon tartózkodást, tekintettel a határzár eshetőségére, illetve az egészségbiztosítás kérdésére.
 
Kérem szíveskedjenek a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon nyomon követni az eseményeket: https://koronavirus.gov.hu
Felhívom a figyelmét, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érheti el.
 
A korábban megküldött levelemmel összhangban, ismételten azt kérem, minden külföldre történő egyéni, családi utazásról tájékoztassák gyermekük osztályfőnökét. A hazaérkezés utáni első munkanapon semmiképpen ne jöjjön a diák iskolába, maradjon otthon, és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosát, és kövessék az ő utasításait. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha gyermekük bármilyen módon kapcsolatba kerülhetett fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során.
 
Szíves együttműködésüket megköszönöm!
 
 
Szeged, 2020. 03. 12.
 
Tisztelettel:                                                                         
Faragó Klára
intézményvezető